Coaching

Wil je heel gericht op een persoonlijk thema in gaan met individuele begeleiding, dan is een coaching-sessie misschien iets voor je. Mijn ervaring is dat het krijgen van volledige aandacht in complete aanwezigheid heel krachtig is. Echt gehoord worden is een verademing voor de ziel. Niemand weet beter dan jijzelf wat de volgende stap in je ontwikkeling kan zijn. Maar alleen blijf je vaak hangen in dezelfde patronen en kom je niet verder. Ik bied je de ruimte om te ontdekken waar je staat, wat je hart verlangt en wat je nu nodig hebt. Mijn kracht is glashelder kunnen spiegelen wat ik zie en hoor en op creatieve wijze mee voelen naar wat je op dat moment nodig hebt voor de korte èn lange termijn.

Op creatieve wijze ondersteun ik het proces van persoonlijke groei en zet ik verschillende middelen in om dat te bewerkstelligen. Zo gebruik ik bijvoorbeeld heel graag opstellingen (systemisch werk) omdat er zoveel in te zien en voelen èn transformeren is. Zo kunnen bijvoorbeeld moeilijke beslissingen gemaakt worden die met het hoofd niet te beredeneren zijn. Of elementen in je leven kunnen helemaal op hun plek vallen door het in ‘het veld’ letterlijk een plek te geven en de verhoudingen tot elkaar helder maken.
Wat ook heel krachtig kan werken en wat ik graag en makkelijk doe met mijn theaterachtergrond is een rollenspel. Op die manier kunnen we een situatie waarin je je eigen gedrag wil veranderen in verhouding tot iemand anders oefenen. Mijn ervaring is dat dezelfde situatie een paar keer oefenen een enorm verschil kan geven. De eerste keer laat men vaak nog het oude gedrag zien ook al is vlak daarvoor besproken hoe het anders kan, de tweede keer zie je vaak een verandering en verbetering maar ook nog wel valkuilen en de derde keer kan de cliënt zich precies zo opstellen zoals hij of zij het zou willen en zich sterk en goed voelt. Dit is een mooi voorbeeld van dat alleen erover praten vaak niet genoeg is. Oefenen maakt je sterk en binnen deze veilige context kun je herhaaldelijk oefenen tot je voelt dat je het belichaamt.
Soms is het nodig het hoofd eerst helemaal leeg te maken. Een geleide meditatie oefening, helemaal afgestemd op jou, kan je aandacht weer bij je kern brengen en rust in je hoofd. Verbinding maken met je lichaam, met de grond, met de aarde, met je hart, je gevoelens, je kracht en je zachtheid… Ademruimte. Vertragen. Bij jezelf komen.
En dàn verder kijken. Ik stem me helemaal af op de persoon en neem de behoefte van het moment mee in de meditatie. De meditatie kan ook opgenomen worden zodat je die later voor jezelf kunt herhalen, zo vaak als je nodig hebt.
Wat ik dan ook nog graag mee geef zijn een aantal persoonlijke affirmaties. Positieve woorden of zinnen die ondersteunen bij je proces. Je kunt ze opschrijven en bijvoorbeeld dagelijks op dezelfde tijd lezen, je kunt ze opnemen en regelmatig beluisteren of je kunt ze opschrijven en verspreiden in je huis zodat je ze regelmatig tegenkomt en je herinneren aan je intentie.
Waar ik je ook bij kan ondersteunen is realistisch plannen. Iets voornemen is één maar het in het dagelijks leven vorm geven is twee. Wil je nieuwe elementen in je leven brengen dan moet je er ruimte voor maken wat betekent tijd voor inplannen. Als je wilt pakken we je agenda of weekschema erbij en gaan we heel praktisch kijken naar waar je realistisch iets kunt veranderen/toevoegen. Hoe concreter je het maakt, hoe effectiever. Een planning en afspraken met derden geeft je een stok achter de deur.

 

Wanneer is coaching iets voor jou:

als je je wilt ontwikkelen
als je (meer) inzicht wilt krijgen in jezelf en je situatie op je werk
als je het gevoel hebt dat je iets mist in je leven en op zoek bent naar je passie om voor te leven
als je op zoek bent naar zingeving
als je vastzit in een probleem, relatie of op je werk
als je onrust ervaart en je niet lekker in je vel zit